index - artikelen - links
wim wiskerke vorm en foto

White Light

Bij deze investeringsmaatschappij stond een werk van Bastiënne Kramer: de wealth detector.
We hebben het helaas op de helft van de duur van de manifestatie moeten weghalen omdat het personeel en de bezoekers er niet blij mee waren.
We hebben het naar de ingang van de Vishal verplaatst en de rest van de manifestatie heeft het daar iedereen die er doorheen liep, verteld: you are a millionaire.
Tja hoe mooi moet moderne kunst zijn in Haarlem?
De Volkskrant besprak dit werk een stuk welwillender dan sommige andere: de recensent vond het een tentoonstelling van wisselende kwaliteit waarin naast interessante kunst ook wat gefröbel met papier en karton te zien was. Maar dit werk voegde echt wat toe aan de lokatie.

Bij de wereldomroep staat een beschrijving van het White Light project. De kritiek komt wel overeen met die in de Volkskrant.
De wereldomroep: Hoewel niet alle White Light-kunstwerken even goed uit de verf komen (witte lampen uit, te onopvallende installaties of gedeeltelijk weggehaald) is het een geslaagd project. Na het gure rondje Grote Markt ga je in opperbeste stemming weer terug naar huis. Kortom, een vermakelijke oppepper tegen een lamlendige winterdepressie.
Haarlems Dagblad, Trouw en NRC hadden kort na de opening grote lovende stukken en ook Hans van Willigenburg had in zijn programma Uit! op RTL4 een aardige bijdrage.

terug naar de vorige white light pagina
naar de volgende white light pagina
(terug) naar mijn indexpagina
naar de haarlem pagina's


click on the small pictures to expand
klik op een foto om naar de desbetreffende pagina te gaan